D’Ieteren koopt loodgietersbedrijf
Het hoofdkwartier van D’Ieteren in Brussel. Foto: BELGA

D’Ieteren koopt een Australisch loodgietersbedrijf. Het wil minder afhankelijk worden van de auto-activiteiten.

D’Ieteren, vooral bekend als Volkswagen-importeur, koopt de Laser Group, die loodgieters- en elektriciteitsdiensten levert in Australië en Nieuw-Zeeland. De overname gebeurt via het dochterbedrijf Belron, dat zich tot nu toe vooral specialiseerde in autobeglazingsactiviteiten. Laser Group is een franchisingnetwerk met 239 lidbedrijven, die samen 2.500 personeelsleden in dienst hebben en jaarlijks 320.000 opdrachten tot een goed einde brengen. De bruto-omzet bedraagt ongeveer 7 miljoen euro.

Het is al de tweede keer dat D’Ieteren een bedrijf koopt dat zich specialiseert in onderhoud en reparatie van huizen. Eerder werd de Maisoning-groep in Frankrijk ingelijfd. Het is een bewuste strategie van D’Ieteren om het accent van dochter Belron te verschuiven. In de markt van autoruiten zit niet zoveel groei. Vandaar de beslissing om de activiteiten uit te breiden met dienstverlening op de vastgoedmarkt.

Vorige maand nog besliste D’Ieteren om een deel van Belron te verkopen aan een investeringsfonds. De Belgische holding heeft nog wel de meerderheid van het bedrijf. Belron haalt een wereldwijde omzet van 3,3 miljard euro. De Laser Group wordt dus maar een klein onderdeeltje van het bedrijf.