ModeMuseum pakt uit met virtuele expo Olivier Theyskens
Foto: Stany Dederen
De tentoonstelling rond de Belgische modeontwerper Olivier Theyskens in het Antwerpse Modemuseum heeft nu ook een virtueel luik gekregen met een 360 graden video, begeleid door de stem van Theyskens zelf.

De tentoonstelling 'Olivier Theyskens: she walks in beauty' in het MoMu loopt nog tot 15 april, maar wie nog twijfelt of de expo wil herbeleven kan dat nu ook gewoon online. Het museum en de interactieve studio Cousteau werkten samen aan een 360 gradenvideo waarin het Belgische model Kim Peers door de expositie loopt.

'De bezoeker ziet haar verschijnen en weer verdwijnen, als de enigmatische vrouw with raven tress (met ravenzwarte haren) uit het gedicht "She Walks in Beauty" van de dichter Lord Byron, voorgelezen door Olivier Theyskens. De virtuele trip neemt je mee op tocht doorheen de verschillende delen van de expositie', aldus de aankondiging van het MoMu.

360 video | Olivier Theyskens - She walks in beauty from MoMu Fashion Museum Antwerp on Vimeo.

'Met deze artistieke en technisch hoogstaande productie in samenwerking met Cousteau en Google Arts & Culture kijkt het MoMu vooruit naar een toekomst waarin ze haar leidinggevende rol als innovatief en experimenteel museum verderzet, en waarin ook de online bezoeker de tentoonstellingen ten volle kan beleven', klinkt het nog.