Juventus-voorzitter Andrea Agnelli is niet langer geschorst
Foto: BELGAIMAGE

De sancties tegen Juventus Turijn en zijn voorzitter Andrea Agnelli in een zaak waarbij tickets werden verkocht aan de Ultras, zijn maandag aangepast in beroep. Agnelli, die oorspronkelijk een schorsing van een jaar kreeg, is vanaf dinsdag niet langer geschorst.

Op 25 september werd Agnelli zwaar gestraft door de Italiaanse voetbalbond. Hij kreeg een schorsing van een jaar en een boete van 20.000 euro. In beroep werd de geldstraf opgetrokken tot 100.000 euro, maar werd beslist dat Agnelli’s schorsing vandaag/maandag afliep.

Er kwam een procedure na een onderzoek van het parket van Turijn naar de verkoop van tickets door Juventus aan de Ultras, de harde kern van Juve-supporters die banden heeft met de N’drangheta. Die maffiaclan uit Calabrië verkocht de tickets vervolgens voor meer geld door. Het betrof een grote hoeveelheid tickets, terwijl supporters in de Serie A normaal maximaal vier tickets per keer kunnen kopen.

De boete voor Juventus wordt opgetrokken van 300.000 tot 600.000 euro. Verder mogen voor de eerste competitiematch van de Oude Dame in 2018 geen toeschouwers zitten in de Curva Sud van het stadion, waar de Ultras gewoonlijk postvatten.

Twee andere bestuurders van de club, die net als Agnelli een jaar schorsing hadden gekregen, zien eveneens hun sancties wegvallen. Enkel Francesco Calvo, indertijd commercieel directeur bij de club, blijft geschorst.

Recent werd Agnelli verkozen tot voorzitter van de European Club Association, de organisatie die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt.