Waasland-Beveren haalt hard uit naar “bevriende club” Racing Genk na aanstelling Clement
Foto: Isosport

Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck reageerde maandagavond hard op het vertrek van coach Philippe Clement naar Racing Genk. “Ik betreur het ten zeerste dat we door Racing Genk gedestabiliseerd worden. We dachten dat het een bevriende club was”, liet hij optekenen.

LEES OOK: Philippe Clement wordt de nieuwe trainer van Racing Genk

“We hadden altijd al een goede samenwerking met KRC Genk”, opende Huyck in het persbericht van de club. “Ik betreur het ten zeerste dat wij nu door hen gedestabiliseerd worden. We dachten dat het om een bevriende club ging. We gaan nu op zoek naar een geschikte vervanger voor Philippe. Ik ga daar mijn uiterste best voor doen, onze supporters en iedereen met een geel-blauw hart verdienen dat. We nemen vandaag afscheid van een heel goede coach, maar Philippe was meer dan dat. Ontgoocheling overheerst nu, maar ergens ben ik wel fier op de samenwerking.”

De club liet ook nog weten dat het timing “helemaal verkeerd vindt”. “Een trainer weghalen bij een club in een lopend seizoen, het blijft not done.”

Voorlopig nemen de overige stafleden van Clement de leiding over. “Achter de schermen wordt gezocht naar een geschikte vervanger die mee in dit positieve project wil stappen. Uiteraard neemt de sportieve cel hier de tijd voor, overhaast te werk gaan zou niet goed zijn”, verduidelijkten de Oost-Vlamingen.

Volgens Genk-CEO Patrick Janssens is echter alles correct verlopen: