Kevin Pauwels op onderzoek in het ziekenhuis: “We hopen dat scans meer inzicht zullen geven”
Foto: BELGA

Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) ondergaat dinsdag een scan van de rug en aorta in het UZ Brussel, in de campus in Jette. “Kevin sukkelt al een tijdje met zijn rug”, aldus manager Jurgen Mettepenningen. “We doen nu verdere onderzoeken tot we precies weten wat er aan de hand is.”

LEES OOK: Cijfers liegen niet maar waarom komt Kevin Pauwels er niet meer aan te pas?

Pauwels stond dit jaar nog niet op het podium van een veldrit, maar drijft stilaan wel weer boven water met een zesde plaats in Overijse, een vijfde stek in de Scheldecross en een vierde plek in Namen afgelopen zondag. “Nochtans blijft zijn rug wel opspelen”, aldus de manager, “ook zondag kreeg hij op het einde last, maar hij rijdt wel nog naar een vierde stek. Dat is hoopgevend, de conditie is er.”

Maar natuurlijk wil de ploeg wel weten wat er precies aan de hand is met Pauwels. “Daarom ondergaat Kevin dinsdag een scan van de rug en de aorta. Het gaat niet om een hartonderzoek. We vrezen niet voor hartproblemen, het gaat om een onderzoek van de rug en in de aorta van de benen naar de onderbuik, om na te gaan of er niet ergens een vernauwing zit. Uiteraard zal wel de volledige aorta mee bekeken worden. Het is meer een onderzoek om een en ander uit te sluiten, dingen af te vinken als mogelijke oorzaak. Het onderzoek wordt uitgevoerd door dokter Erik Debing, diensthoofd van de dienst Vaatheelkunde van het UZ Brussel. We hopen dat beide scans meer inzicht zullen geven.”