Racing Genk heeft maandag een akkoord bereikt met Philippe Clement als nieuwe hoofdcoach. Clement komt over van Waasland-Beveren en tekende in de Luminus Arena een contract van onbepaalde duur. Hij volgt de Nederlander Albert Stuivenberg op, die vorige week aan de kant werd geschoven.

De 43-jarige Clement debuteerde dit seizoen als hoofdcoach bij Waasland-Beveren. De Oost-Vlamingen kenden onder de Antwerpenaar een sterke seizoensstart en staan momenteel zevende met 25 punten, één puntje meer dan Racing Genk, dat negende staat. Clement verklaarde afgelopen weekend nog in gesprek te zijn met de Limburgers. De coach had in zijn contract bij Waasland-Beveren een clausule staan, waardoor een vertrek naar een andere club mogelijk was mits de betaling van een afkoopsom. Eerder dit seizoen polste ook AA Gent al bij Clement om hoofdcoach te worden, maar toen vond hij het te vroeg om Waasland-Beveren te verlaten.

Clement was als speler tussen 1995 en 1998 al drie seizoenen aan de slag bij Racing Genk. Nadien speelde hij ook nog voor Coventry City (1998-1999), Club Brugge (1999-2009) en Germinal Beerschot (2009-2011). Clement won met de Bruggelingen twee titels (2003 en 2005) en drie bekers (2002, 2004 en 2007). Met Genk won hij in 1998 de Beker van België. De voormalige verdediger was ook 38 keer Rode Duivel en was erbij op het WK van 1998 in Frankrijk. Na afloop van zijn spelerscarrière ging hij opnieuw aan de slag bij Club Brugge als beloftencoach en assistent.

Clement zal woensdag zijn eerste training in Genk leiden en later die dag voorgesteld worden aan de pers.

LEES OOK: Waasland-Beveren haalt hard uit naar “bevriende club” Racing Genk na aanstelling Clement