Twee piloten van de Amerikaanse marine voerden in 2004 een routine trainingsvlucht uit boven de Grote Oceaan toen ze plots werden opgeroepen door een oorlogsschip in de buurt. Het schip zag al enkele weken mysterieuze vliegende voorwerpen op de radar en vroeg de piloten om even op onderzoek uit te gaan.

Wat ze toen zagen werd gefilmd, en werd na dertien jaar eindelijk vrijgegeven door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. 'Ik heb nog steeds geen flauw benul van wat ik die dag zag', aldus de piloot.

Toen de twee piloten naar het stuk oceaan waren gevlogen om te checken wat er al weken op de radar van het schip verscheen, zagen ze eerst niks en gaf hun radar niks in de buurt aan. Het schip meldde echter dat ze zo dichtbij de mysterieuze objecten waren, dat de radar van het schip niet meer kon onderscheiden welke van de stipjes de ufo’s waren en welke de jachtvliegtuigen.

De video die van het incident werd gemaakt, werd achteraf gebruikt als bewijsmateriaal om binnen het Pentagon op te roepen om meer geld in onderzoek naar ufo’s en buitenaards leven te steken. 'Het Ministerie van Defensie gaf onlangs toe dat er de voorbije jaren miljoenen dollars waren geïnvesteerd om in alle stilte onderzoek te voeren naar ufo’s'. De geldkraan werd intussen dichtgedraaid, maar het is niet geheel duidelijk of daarmee ook het onderzoek werd stopgezet.