De 5-0-pandoering in Brugge zindert nog na bij Anderlecht, dat was duidelijk toen de spelers maandag arriveerden voor de training. Niemand wilde iets zeggen over de crisis bij paars-wit, alleen voorzitter Roger Vanden Stock kon zich niet inhouden en reageerde gepikeerd op de aanwezigheid van de journalisten.

“Zijn jullie gekomen om het gewonde beest helemaal af te maken”, klonk het sarcastisch. “Bedankt om hier te zijn na zo’n nederlaag. Hopelijk zijn jullie er ook als we winnen...”

Anderlecht excuseerde zich zondag na de 5-0-nederlaag met een berichtje op zijn website aan zijn fans. “De club wenst zich tegenover al haar supporters te verontschuldigen voor het geleverde resultaat van afgelopen namiddag. Spelers en staf beseffen dat dergelijke prestaties onaanvaardbaar zijn.”

Het was voor paars-wit de grootste nederlaag ooit tegen de rivaal uit West-Vlaanderen. Club Brugge loopt door de zege in de tussenstand verder uit op Anderlecht. De Brusselaars tellen nu al dertien punten achterstand.

LEES OOK: Boze Anderlecht-fans in de clinch met Kara in Neerpede