Dit waren de leukste dieren van het jaar
Foto: rr
Ook dit jaar kwam er belangrijk, en minder belangrijk, nieuws uit de dierenwereld. Van een gorilla in een kinderbadje tot een wel heel aanhankelijke panda. Dit zijn de meest bekeken video's in onze rubriek 'Beest in beeld.'

Zola de gorilla heeft het duidelijk enorm naar zijn zin in de zoo van Dallas. Toen de aap mocht spelen in een kinderbad, begon hij spontaan te dansen. In geen tijd ging het filmpje ervan de wereld rond.

Een gigantische massa met kop noch staart, een grote hoeveelheid bloed in het water en een akelige stank die zich ver verspreidt. Na enkele dagen bleek 'het mysterieuze zeemonster' op het Indonesische Ceram een dode walvis te zijn.

Eind februari was pandawelp Qi Yi even de bekendste panda ter wereld. Het Chinese dier liet haar meest koppige kant zien in dit opmerkelijke filmpje.

De Australische fotograaf Jaimen Hudson mocht in zijn handen wrijven deze zomer. Voor de Australische westkust spotte hij een gigantische walvis die speelt met een school dolfijnen. Adembenemend.

Het was toch even schrikken voor de Welshman Brett Stones. Die maakte enkele dagen voor Halloween een strandwandeling en trof er plots verschillende octopussen aan op het strand. Een uiterst zeldzaam schouwspel.

Begin juli filmde een drone deze bloedige aanval van een groep orka's op een walvis. De orka's achtervolgden de dwergvinvis tot hij was uitgeput en dan sloegen ze toe.

In Cambodja zat een kudde olifanten vast in een oude bommenkrater gevuld met modder. Dankzij de hulp van lokale omwonenden konden de dieren alsnog uit de krater geraken.

In de diepst bekende plek ter wereld heeft een Japans onderzoeksteam een absolute primeur behaald. Met een onbemand duiktoestel waagden ze zich 8.178 meter diep in de Marianentrog, de diepst bekende plek ter wereld.

Amper 700 exemplaren lopen er nog rond in de bossen van Zuid-Oost Azië. Nevelpanters zijn extreem zeldzaam. Fotograaf Michael Gordon slaagde er vorige maand als bij wonder in om deze beelden overdag te maken.