Keylor Navas is CONCACAF Speler van het Jaar
Foto: Photo News

Keylor Navas is uitgeroepen tot beste speler van 2017 in de CONCACAF, de federatie van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben.

De doelman van Real Madrid en Costa Rica kreeg in een referendum bij publiek, media en bondscoaches en kapiteins van CONCACAF-leden het hoogste aantal stemmen voor de Mexicaan Hirving Lozano (PSV) en de Jamaicaan Andre Blake (Philadelphia Union).

De 31-jarige Navas stapelde het voorbije jaar met Real Madrid de prijzen op. De Koninklijke won onder meer de landstitel, de Champions League, de Spaanse en Europese Supercup en (afgelopen weekend) het WK voor clubteams. Daarnaast was Navas een sterkhouder van de Costaricaanse nationale ploeg, die zich kon plaatsen voor het WK in Rusland.

De CONCACAF Awards werden zondagavond voor de vijfde keer uitgereikt. Navas won de prijs ook al eens in 2014. Hij volgt op de erelijst ex-Buffalo Bryan Ruiz op.

Bij de vrouwen ging de onderscheiding als beste speelster voor het tweede jaar op rij naar de Amerikaanse spits Alex Morgan (Orlando Pride).