F1-piloot:
Kimi Raikkonen Foto: Ferrari
Ook komend seizoen zullen we Kimi Raikkonen nog steeds in de Formule 1 zien racen. De Fin begint dan aan zijn achtste seizoen voor de Scuderia Ferrari en hij beleeft naar eigen zeggen nog steeds veel plezier aan het race in de F1. Wat al de andere activiteiten echter betreft ...

Met een vierde plaats in het wereldkampioenschap moest Raikkonen het voorbije seizoen overduidelijk zijn meerdere erkennen in teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitser finishte het seizoen als tweede in het kampioenschap en behaalde 112 punten meer dan zijn Finse teamgenoot. 

Toch mag Raikkonen zich opmaken voor zijn achtste seizoen bij Ferrari, iets dat weinigen halverwege het seizoen hadden verwacht. Volgens heel wat insiders leek Ferrari immers aan te sturen op een vervanger voor Raikkonen. Raikkonen zal echter ook komend seizoen voor Ferrari racen, iets waaraan de Fin naar eigen zeggen nog steeds enorm veel plezier beleeft.

"Ik beleef nog steeds erg veel plezier aan het racen, aan al de rest beleef ik veel minder plezier," waarmee Raikkonen nogmaals onderstreept dat hij liever racet en niet echt houdt van allerlei verplichtingen naast de baan. 

Raikkonen zou zich veel liever voor de volle honderd procent op het racen concentreren, terwijl er uiteraard ook heel wat andere verplichtingen zijn, waaronder die voor de sponsor van het team.

"Je brengt als rijder veel meer tijd door tijdens allerlei meetings en andere dingen dan het racen, maar dat is oké. Zo lang het racen maar het belangrijkste is ben ik gelukkig en beleef ik plezier."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: