Petitie om puppy Uscko te redden na aanval op speelplaats
Stockbeeld Mechelse herder. Foto: Shutterstock

De jonge Mechelse herder die vrijdag twaalf kinderen beet op de speelplaats van De Buiteling in het Limburgse Paal krijgt hulp uit onverwachte hoek. Via een onlinepetitie betuigen duizenden mensen hun steun aan Uscko, in de hoop dat het diertje niet afgemaakt zal worden.

Uscko, een puppy van tien maanden oud, woont in een tuin vlak naast de speelplaats van De Buiteling. Toen de bel ging voor de pauze van de kinderen, sprong het dier over de omheining. De Mechelse herder liep het plein op en beet verschillende kinderen. Twaalf van hen raakten lichtgewond.

‘Dat is natuurlijk ook zeer erg voor deze kinderen en we hopen dat ze snel mogen herstellen’, staat er te lezen in de onlinepetitie. Toch zit de bezorgdheid van de initiatiefnemer vooral bij Uscko. ‘Een pup van 10 maanden heeft zeker nog niet de intentie om te bijten, anders waren de gevolgen voor deze kinderen veel erger geweest.’

Onoplettend

‘Misschien is de eigenaar eventjes onoplettend geweest, dat kan iedereen overkomen, en hij zal in het vervolg wel dubbel zo waakzaam zijn, maar een pup van 10 maanden hoort niet thuis in een asiel en verdient al zeker en vast geen spuitje’, zo staat er geschreven.

‘Ondertussen zijn er van beide kanten meer veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo heeft de eigenaar een vernieuwde omheining geplaatst van 1,80 m en de school heeft hekken geplaatst om het zicht af te schermen. Uscko zal terug naar hartenlust kunnen ravotten in eigen tuin zonder problemen, en de kinderen zullen dus in de toekomst ook zorgeloos kunnen spelen op de speelplaats.’

Pleidooi heeft duizenden volgers

‘Uscko is een hele speelse trouwe knuffelbeer die graag met ballen speelt, zijn baasje wil hem dan ook zo snel mogelijk terug in zijn armen kunnen sluiten. Wij starten daarom deze petitie en hopen dat deze pup zo snel mogelijk terug naar zijn baasje kan. Geef Uscko een tweede kans’, zo besluit de onlinepetitie.

Meer dan 6.500 mensen zijn het al eens met het emotionele pleidooi. Het doel van de petitie was vastgezet op 5.000, maar dat is dus al overtroffen. De initiatiefnemers hopen dat ze met de steun van een grote groep mensen ervoor kunnen zorgen dat Uscko geen spuitje krijgt.