Kledingketen Cos haalt slag thuis en zal toch openen in Dansaertstraat
In 2015 hingen de buren nog posters op uit protest met de komst van Cos Foto: put

De Zweedse kledingketen Cos opent volgend jaar een winkel in de Brusselse Dansaertstraat. Dat had eigenlijk in 2015 moeten gebeuren, maar problemen met de bouwvergunning en protest van de buren zorgden voor vertraging.

Cos (dat deel uitmaakt van de H&M-groep) heeft al een winkel op de Brusselse Louizalaan, maar wil al langer neerstrijken in de Dansaertstraat, in het centrum van de stad.

Veel van de handelaars daar zien de keten echter niet graag komen. Voor de creatieve identiteit van de straat, maar ook omdat die de huurprijzen omhoog zou duwen. Zij haalden opgelucht adem toen het schepencollege van de Stad Brussel de bouwvergunning afkeurde, maar moeten zich nu toch neerleggen bij de komst van Cos.

Die zal zoals gepland zijn intrek nemen in het voormalige atelier en de shop van Joanne Riss aan de Nieuwe Graanmarkt, die via het voormalige restaurant Au Fond verbonden wordt met de Dansaertstraat. Al moesten de initiële plannen daarvoor wel worden teruggeschroefd om na drie jaar toch een bouwvergunning te kunnen krijgen.

Volgens Bruzz is het huidige project minder ingrijpend en houdt het meer rekening met het patrimonium. Een aannemer is sinds eind november aan het werk in de twee panden. Die werken zouden eind mei 2018 afgelopen moeten zijn.

Cos telt intussen al acht winkels in ons land, de laatste opende dit najaar zijn deuren in Leuven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in