Kinderen terug thuis na aanval hond op school
Foto: topa
Drie van de twaalf schoolkinderen die vrijdagmiddag aangevallen werden door een losgebroken Mechelse scheper, hebben het ziekenhuis mogen verlaten en zijn intussen terug thuis. De betrokken hond is overgebracht naar een hondenasiel.

Het ongeluk gebeurde in de lagere school De Buiteling in Paal tijdens de middagpauze. De hond sprong over een muurtje en kwam op de speelplaats terecht. Hij viel daarbij twaalf kinderen aan. Negen van hen konden ter plaatse verzorgd worden, drie leerlingen werden gebeten en moesten naar het ziekenhuis om de wonden te laten verzorgen.

'Drie kinderen liepen ernstige, maar geen levensbedreigende bijtwonden op. Het psychologische bijstandsteam van de stad Beringen en het OCMW werden meteen ingeschakeld om te voorzien in de eerste psychologische opvang van medeleerlingen, leerkrachten en de ouders van de getroffen kinderen,' zo deelde de stad Beringen mee.

'Plaatsvervangend burgemeester Gilbert Lambrechts heeft bestuurlijke maatregelen genomen. De hond is veiligheidshalve overgebracht naar een hondenasiel. Daar zal een hondentherapeut het dier onderzoeken om te zien of er op het vlak van zijn karakter iets scheelt. Ten tweede zal bekeken worden of er bij de buurman nog maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat het dier opnieuw zou ontsnappen,' zegt waarnemend korpschef Geert Wouters van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo.

'Vanaf het begin heeft de school met leerkrachten en directie op zeer adequate manier de situatie correct ingeschat. De uitrol van ons crisisplan heeft zeer efficiënt gewerkt en alle betrokken partijen werden in zeer korte tijd op de hoogte gebracht van de situatie en waren snel ter plaatse', zo stond vrijdagavond in een mededeling van de school.

De leerlingen zullen maandagochtend bijstand krijgen van een kinderpsychologe, nadat ze eerst door hun eigen leerkrachten zijn opgevangen.