“Agressieve” Stijn Vreven wordt in Nederland even verbannen naar tribune
Foto: Photo News

Stijn Vreven is door de tuchtcommissie van de Nederlandse Voetbalbond voor drie duels geschorst, waarvan een voorwaardelijk (met een jaar proeftijd). De trainer van Eredivisieclub NAC Breda krijgt de sanctie voor zijn gedrag tijdens de competitiematch van dinsdag tegen Twente.

Vreven kookte na afloop van de 1-2 nederlaag van woede en ging verhaal halen bij de scheidsrechter. “Moet ik alles opnoemen wat de arbiter in deze wedstrijd niet goed heeft gedaan? Dat slaat nergens op. De scheidsrechter besliste op heel belangrijke momenten niet in ons voordeel. Daardoor hebben wij verloren”, stelde Vreven onder meer.

Volgens de KNVB wordt de tweevoudig Rode Duivel geschorst “vanwege het op agressieve wijze in woord en gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage”. “De tuchtcommissie komt tot dit besluit na bestudering van tv-beelden en de verklaringen van het arbitrale kwartet en NAC Breda”, klinkt het verder.

Vreven mist door de schorsing de wedstrijden tegen sc Heerenveen en FC Utrecht. Eerder dit seizoen werd de 44-jarige Limburger al uitgesloten voor het duel met Excelsior, omdat Vreven tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo naar de tribune werd verwezen.