Jeroen Piqueur en zoon blijven in de cel
Foto: BELGA

De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben verlengd.

Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben en dochter Rebecca werden begin deze week door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden. Jeroen Piqueur werd in de nacht van maandag op dinsdag urenlang ondervraagd en dinsdagmorgen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zijn dochter werd woensdag vrijgelaten onder voorwaarden, maar ze blijft verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en witwasmisdrijven, net als Ruben Piqueur. 

De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van Jeroen en Ruben vrijdag bevestigd. De verdediging kan daartegen in beroep gaan, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling binnen de twee weken moet beslissen over de verdere aanhouding. Piqueur zal met andere woorden Kerstmis in de cel doorbrengen.

Piqueur wordt beschuldigd van vier misdrijven: misbruik van vennootschapsgoederen, witwassen, inbreuken op de bankwetgeving en bedrieglijk onvermogen. Onder meer de aankoop en verkoop van het Spaanse Optima-zusje, waarbij de bank 2,4 miljoen euro verloor, wordt als een strafrechtelijke inbreuk gezien.

Piqueur haalde ook heel wat geld uit Optima Bank via een ‘rekening-courant’. En hij liet zich stevige managementsvergoedingen uitbetalen.