Twee doden en gewonden bij steekpartijen in Maastricht
Foto: BELGAIMAGE
De politie heeft donderdagavond een man aangehouden voor 'mogelijke betrokkenheid' bij de steekpartijen in Maastricht. De politie bevestigt dat een man en een vrouw zijn doodgestoken. Drie anderen raakten gewond. Over de identiteit van de dader en slachtoffers is niets bekendgemaakt.

Bij een ruzie in de Botsaartstraat werd rond 21 uur een man doodgestoken. Zo'n 10 minuten later had op de Joseph Postmesstraat een vechtpartij plaats. Een vrouw kwam daarbij door messteken om het leven en twee personen raakten gewond. Agenten troffen niet veel later nog een gewonde aan in de El-Fath Moskee.

Waar de verdachte is aangehouden, is niet bekend. De politie laat weten dat er geen aanleiding is om van een terroristische daad uit te gaan.

Buurtbewoners vertellen dat de twee dodelijke slachtoffers uit Syrië komen. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. Hij zou een familielid zijn van de slachtoffers.

'We moeten vaststellen dat er heel veel leed is in Maastricht', zei de Nederlandse premier Mark Rutte donderdagnacht na afloop van een EU-top in Brussel. 'Ik wil mijn medeleven betuigen met de families van de slachtoffers.'