Alle praktische (en leuke) zaken die u moet weten over De Warmste Week van Music For Life
Foto: vrt/damon De backer

De week van 18 tot en met 24 december draait Studio Brussel opnieuw een week lang platen voor meer dan 1.000 goede doelen. Kunt u de presentators live aan het werk zien? Hoeveel geld moet er ingezameld worden om het record te verpulveren? En hoe kunt u uw steentje bijdragen? Enkele veelgestelde vragen op een rij.

1. Waar wordt De Warmste Week georganiseerd?

Van 18 december tot en met 24 december strijken Studio Brussel-presentators Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems neer op het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke (en dus niet in De Schorre in Boom!).

2. Welk goed doel steunt De Warmste Week dit jaar?

Er werden opnieuw meer dan 1.000 goede doelen gekozen.Op deze webpagina kunt u alle goede doelen terugvinden. U kunt er ook trefwoorden ingeven om te kijken of het goede doel dat u wil steunen bij de selectie zit en een postcode ingeven.

3. Kan ik de presentators aan het werk zien (en overnachten)?

Dat kan! Op deze kaart kunt u zien waar de presentators precies platen draaien op het provinciaal domein en waar u kunt parkeren als u met de wagen bent:

Alle praktische (en leuke) zaken die u moet weten over De Warmste Week van Music For Life
Foto: Studio Brussel

Als u zich met het openbaar vervoer verplaatst, zijn er verschillende mogelijkheden. Op de website van De Warmste Week kunt u kijken welke extra busritten er zijn ingepland voor Music For life. Wie een carpoolbuddy zoekt, kan een formulier invullen op de website.

U bent elke dag tussen 6 uur ’s ochtends en middernacht welkom op het domein, waar u de presentators aan het werk kunt zien. Wie wil blijven overnachten, kan dit op de camping van het domein.

4. Kan ik zelf nog een actie op poten zetten?

Tot en met 23 december om middernacht kunt u uw actie nog officieel registreren op de website van Studio Brussel. U vult daar alle nodige gegevens in en linkt uw actie aan een goed doel naar keuze.

Om u gerust te stellen: slechts een klein deel van alle acties haalt meer dan 5.000 euro binnen. Bedragen tussen de 100 en 700 euro zijn bijzonder gangbaar en ook zinvol tijdens De Warmste Week. Voor tips en tricks over het efficiënt organiseren van een actie (zodat u er zelf ook plezier aan beleeft) kunt u hier terecht: Zo maak je van een Music for Life-actie een succes.

5. Zijn er weer optredens in The Flame dit jaar?

De benefietconcerten van De Warmste Week worden ook dit jaar weer in de Flame-tent gehouden. Onder meer Oscar and the Wolf, Coely, Arsenal en Royal Blood treden er op. Wel is er slecht nieuws voor de geïnteresseerden: de ticketverkoop, die op 12 december van start ging, liep als een trein. Na een uur waren alle concerten uitverkocht.

6. Hoeveel geld moet er ingezameld worden om het record te verbreken?

Toen Studio Brussel de actie in 2006 aftrapte in Leuven met het glazen huis, haalde de radiozender onmiddellijk meer dan 2,7 miljoen euro binnen. Toen het glazen huis er mee ophield na de editie van 2011, werd in 2012 een sensibiliseringscampagne gevoerd voor dementie, waar geen geldinzameling aan te pas kwam. In 2013 blies Studio Brussel het concept nieuw leven in met De Warmste Week, die niet meer één goed doel, maar honderden tot meer dan duizend goede doelen steunde. Vorig jaar werd een recordbedrag van ongeveer 7,8 miljoen euro ingezameld.

‘Er is een nieuw type vrijwilliger opgestaan’, zei so­ciologieprofessor Lesley Hustinx daarover. ‘Eentje die veel meer dan vroeger vertrekt vanuit wat hij zelf wil doen, of waar hij zelf achter staat.’

Alle praktische (en leuke) zaken die u moet weten over De Warmste Week van Music For Life
Foto: DS Infografiek

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig