Dakloze vindt 300.000 euro op luchthaven en verdwijnt
Foto: BELGAIMAGE

Hij was in de vuilnisbakken van de luchthaven aan het rommelen toen hij plots merkte dat de deur van een kantoor open stond. Twee zakken vol geld lagen voor het grijpen. Nu is de politie wanhopig op zoek naar de dakloze man die samen met zijn fortuin met de noorderzon verdween.

De man was vorige vrijdag rond 17.20 uur vuilnisbakken aan het doorzoeken op de Parijse luchthaven Charles-de-Gaulle toen hij merkte dat een deur van het cashverwerkingsbedrijf Loomis openstond. De dakloze zag twee zakken gevuld met geld liggen en ging ermee vandoor.

Rond 17.30 uur werd alarm geslagen omdat de deur was blijven openstaan. Maar de man had zich toen al uit de voeten gemaakt.

Op de bewakingsbeelden zagen de autoriteiten hoe de man lichtjes tegen de deur duwde en verbaasd leek toen die open bleek te zijn. De dakloze zette daarop zijn koffer neer en ging het kantoor binnen, waar hij de zakken vol geld vond. Enkele minuten later kwam hij buiten met de twee zakken, liet hij zijn koffer voor wat die was en verdween hij uit het zicht van de camera’s. De achtergelaten koffer maakte de speurders niet veel wijzer. Die was leeg.

De politie is nu op zoek naar de verdachte, die in de vijftig zou zijn en intussen geïdentificeerd werd door de luchtvaartpolitie. Hij zou al een tijdje op de luchthaven rondgehangen hebben, zoals veel daklozen.

Een speurder heeft het over ‘de perfecte misdaad’ en zegt dat de politie nog steeds niet weet waarom die deur op dat moment open was. ‘Eerst dachten we dat het opzettelijk moest zijn, maar het ziet ernaar uit dat het gewoon geluk was. Het is ongelofelijk’, aldus een anonieme politiebron. ‘Hij heeft van de omstandigheden gebruikgemaakt om zichzelf een enorm kerstcadeau te schenken.’