‘The Band’-groepje in alle stilte afgevoerd
Foto: The Band

Buurland kreeg dit voorjaar acht weken lang primetime-aandacht in talentenjacht The Band op VTM, maar op eigen benen staan bleek moeilijker dan gedacht. De jongensgroep is in alle stilte stopgezet.

Het was op de Facebookpagina van Buurland de jongste weken stiller dan in een bioscoopzaal waar Verborgen Verlangen wordt vertoond. Een enthou­siaste aankondiging op 2 september van hun openlucht­concert een dag later in Maldegem, dat was het laatste berichtje. Nu blijkt waarom: Buurland bestaat niet meer. De popgroep meets rockgroep meets boyband blijkt met stille trom naar de uitgang begeleid. ‘Na gezamenlijk overleg met alle betrokken partijen is beslist om een punt te zetten achter het project. De jongens zijn intussen weer gaan studeren’, bevestigt (ex-)manager Philippe Coppens.

Nochtans zagen Laurens, ­Lennart, Jannes en Jelle – twee Nederlanders en twee Vlamingen – het grootser, toen ze dit voorjaar de hoofdvogel afschoten in het televisieprogramma The Band. Begrijpelijk: acht ­weken lang aandacht in volle primetime op VTM, weinig bands mogen zó in de spotlights debuteren als Buurland. Helaas bleken de winnaars van de talentenjacht al snel te worstelen met profilering. De groep in de markt zetten bleek niet makkelijk, ondanks alle pogingen van VTM, waaronder een podium tijdens 2 Meisjes op het Strand. Een eerste single piekte even, maar doofde snel. Het gevolg: slechts een handvol optredens deze zomer, waarna wel moést worden ingegrepen.