Schaarbeek raadpleegt inwoners om naam ‘goede kant’ van Aarschotstraat te veranderen
Foto: BELGA

Het deel van de Aarschotstraat waar geen raamprostitutie is, zou van naam kunnen veranderen. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Bernard Clerfayt. De gemeente Schaarbeek gaat de betrokken inwoners raadplegen.

Verschillende inwoners schreven de burgemeester aan met het voorstel om het deel van de straat waar geen raamprostitutie is – tussen de Koninginnelaan en de Paleizenstraat – een andere naam te geven. Het college van burgemeester en schepenen werd daarvan vorige week op de hoogte gebracht. De buurtbewoners zal gevraagd worden of ze opnieuw de naam willen die in 1919 van kracht was: de Keulenstraat. De rest van de straat zou gewoon Aarschotstraat blijven.

Als de buurtbewoners het voorstel genegen zijn, zal het college het agenderen op de gemeenteraad. De noodzakelijke procedures zijn evenwel lang, het kan zelfs jaren duren, zegt RTBF. Het is uiteindelijk de Koninklijke Commissie voor Toponymie en Dialectologie, de instelling die verantwoordelijk is voor naamsveranderingen van straten en pleinen in België, die zijn zegen moet geven.