Sven Mary opnieuw advocaat Salah Abdeslam
Foto: AP
Salah Abdeslam, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs heeft opnieuw een advocaat. En het is voor de tweede keer Sven Mary. Het bericht van de VRT werd aan De Standaard bevestigd.

De beslissing van Mary zou er zijn gekomen op verzoek van de familie Abdeslam. Mary ging Abdeslam recent ook al bezoeken in de cel.

In oktober vorig jaar gaven de Franse toppleiter Frank Berton en Sven Mary, er al eens de brui aan als advocaten van Abdeslam. Toen klonk het dat het geen zin meer had om advocaat te zijn van Abdeslam. ‘We dringen niet meer tot hem door.’

Volgende maandag begint in Brussel normaal het proces waar Abdeslam en Soufiane Ayari zich moeten verantwoorden voor een schietpartij in de Driesstraat in Vorst op 15 maart 2016.

Toen zes leden van het Frans-Belgische onderzoeksteam, dat de aanslagen in Parijs onderzocht, een huiszoeking uitvoerden in een vermeend leeg safehouse van de terroristen , werden ze onder vuur genomen.

Drie van hen raakten daarbij gewond.

Bij de schietpartij kwam de Algerijnse terreurverdachte Mohamed Belkaid (36) om het leven, maar twee anderen ontsnapten: Salah Abdeslam en Soufien Ayari.

De politie pakte Abdeslam drie dagen later op, enkele kilometers verder in de Vierwindenstraat in Molenbeek.

In september liet Salah Abdeslam tot ieders verrassing weten dat hij zijn proces in Brussel wilde bijwonen. Alle maatregelen om hem over te brengen werden genomen maar het ziet er nu naar uit dat het proces zal uitgesteld worden. Allicht wordt Abdeslam maandag ook niet overgebracht vanuit Parijs.

Zijn (nieuwe) advocaat zal het dossier nu eerst moeten instuderen. 

Mary zelf wilde geen commentaar kwijt.