Fanny Lecluyse heeft vertrouwen voor EK zwemmen kortebaan, ondanks chaotische aanloop
Foto: Photo News

Fanny Lecluyse verdedigt zondag haar titel op de 200 meter schoolslag op de Europese kampioenschappen kortebaan in Kopenhagen. Woensdag moet de 25-jarige West-Vlaamse echter al het bad in voor de reeksen van de 50 meter en dat ondanks een gebrekkige aanloop.

De Belgische delegatie zou maandag naar de Deense hoofdstad afreizen, maar wegens de slechte weersomstandigheden werd hun vlucht geannuleerd. “De laatste dagen voor een competitie hebben we rust nodig en dat was nu niet het geval”, betreurde Lecluyse dinsdag. “Die rust is nodig om op een 50 meter explosief te kunnen zijn. Nu hebben we een hele vermoeiende anderhalve dag achter de rug. Ik hoop dat de vorm morgen al terug is, we zien wel. Normaal vertrekken we vier dagen voor de start van een kampioenschap, hier zijn we vanmorgen toegekomen. Dat is ver van ideaal om goed te presteren, maar ik ga niet stressen, want ik heb vertrouwen in het werk dat ik gedaan heb. Ik heb me goed voorbereid en de conditie is prima.”

“Zoals altijd is mijn tijden verbeteren het eerste doel. Als dat dan medailles met zich meebrengt, is dat een mooie beloning.”