Geschillencommissie bevestigt strafmaat voor STVV-speler Bezus
Foto: JEFFREY GAENS

STVV is dinsdag van een kale reis uit Brussel teruggekeerd. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigde de speeldag schorsing en 400 euro boete die het Bondsparket eerder voorstelde aan middenvelder Roman Bezus.

De Oekraïense draaischijf van de Kanaries is daardoor geschorst voor het competitieduel op het veld van rode lantaarn Eupen (16 december). STVV kan nog in beroep gaan.

Bezus verklaarde dinsdag ter zitting dat hij geduwd werd door Julien De Sart en ook lichtjes werd geraakt aan zijn been. Volgens STVV was er geen contact geweest met Marvin Baudry, die de studs van Bezus vol op de enkel kreeg, zonder die duw.

Het Bondsparket verwees naar de indicatieve tabel, die twee speeldagen voorschrijft voor een “brutale fout”, maar hield rekening met de duw die Bezus kreeg om slechts één speeldag te vorderen. Volgens procureur Steven De Winter maakte Bezus immers een onnatuurlijk beweging om de bal te spelen en bracht hij zo alsnog de “fysieke integriteit van Baudry in gevaar”.

De Geschillencommissie kon zich na het zien van de tv-beelden en de verklaringen van Bezus en zijn vertegenwoordiger Christophe Slinckx vinden in de strafvordering van het Bondsparket en bevestigde het schikkingsvoorstel.