Bart De Wever vertelt ‘de waarheid’ over zijn bezoekje bij Kris Peeters thuis
Foto: Jan Van der Perre

Hoe vaak kwam Bart De Wever al bij Kris Peeters in Puurs op bezoek? En waarom moest labrador Duffy in de garage? Het lijken banale vragen, maar nu Kris Peeters (CD&V) Bart De Wever uitdaagt als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, wordt het plots een relletje. Een Twitter-relletje.

“Bart De Wever is een paar keer bij mij thuis geweest”, antwoordde Kris Peeters op een vraag in Humo over ‘communicatie’ in de politiek. “We moesten onze labrador telkens in de garage opsluiten, want hij is niet zo gek op honden. Maar vandaag is alles dichtgeslibd.” Hiermee illustreert Peeters dat De Wever en hijzelf elk hun weg gaan en niet (meer) bij elkaar over de vloer komen.

De Wever zette op Twitter toch even de puntjes op de ‘i’ en gaf wat meer details over die bezoekjes. Afwachten of het hierbij blijft. Wat er ook van zij, we komen meteen meer te weten over de allergieën van Bart De Wever, de omgangsvormen aan de top van de politiek, én zien meteen dat het water tussen de twee dieper is dan ooit. Oh ja, dat de hond van Peeters ‘Duffy’ heet, was ook nog niet geweten.