Nederlandse kok maakt als eerste koffie met groentesmaak
Foto: © Markus Mainka
De Nederlandse televisiekok Pierre Wind komt met iets bijzonder op de proppen: koffie met groente- en fruitsmaak. Het gaat onder meer om bloemkoolkoffie, sinaasappel-gemberkoffie en koffie met spruitjes- of broccolismaak. Te ontdekken in zijn restaurant in Voorburg bij Den Haag.

Wind maalt de bloemkool, sinaasappel of spruitjes heel fijn en mengt dit vervolgens met de koffieprut voordat het door de filter in het kopje terechtkomt. Er zijn heel wat variaties mogelijk, maar één iets blijkt toch niet goed te werken. 'Ik heb lang moeten zoeken naar het juiste procedé om dit soort combinaties te realiseren, maar alleen wortelsmaak lukt mij op de één of andere manier nog niet. Die lijkt zich niet te lenen voor koffie', vertelt hij in een interview met NU.nl.

De Nederlandse televisiekok schotelt het drankje voor in zijn nieuwe restaurant Trammhuys. Dat is een zaak in Den Haag waar de gasten zelf mogen bepalen hoeveel ze willen betalen voor de maaltijd de ze hebben genuttigd. Hij zit dus niet om een stunt verlegen en volgens Wind is het meteen ook de eerste koffie ter wereld met deze bijzondere combinaties. 'Het is niet alleen maar een aroma, de groenten en het fruit zitten daadwerkelijk in de koffie.'