Nieuw: Belgen maken pralines met olijfolie
Foto: pierrot
Olijfolie associeer je eerder met frisse slaatjes, maar de Belgische Wim De Bruyne en Sebastiaan Tips van het Gentse cateringbedrijf Coeur Catering vonden dat de olie zich ook perfect laat combineren met… chocolade. Het resultaat van maanden experimenteren? Hun eigen merk Pierrot met een gamma van vijf pralines, die je heel binnenkort zelf kan proeven.

In de keuken van chef-koks wordt er al eens geëxperimenteerd met verrassende combo’s tot gevolg. Zo zijn de pralines van De Bruyne en Tips ontstaan. 'Wij werken samen met Lorenzo Colle, een jonge ondernemer met olijfboomgaarden in Spanje', zegt Tips. 'Hij slaagt erin om bijna volledig Belgische olijfolie op een artisanale manier te maken. Daarnaast maakt hij ook afgeleiden van de olie, zoals verschillende soorten confituur', klinkt het.

'Wim is erachter gekomen dat het bitterzoete van chocolade perfect samengaat met de vollere smaak van olijfolie. We waren verbaasd dat de combinatie nog niet op de markt was en sloegen zelf aan het experimenteren. Pierrot, een naam als ode aan Lorenzo’s overgrootvader die de olijfboomgaarden kocht, was geboren', zegt Tips.

Een jaar intens proeven verder hebben de ondernemers vijf pralines - twee met ganache, drie met vulling op basis van confituur - samengesteld die hun smaakpapillen kunnen bekoren. Een daarvan is een fruitige praline met olijvenjam, terwijl een andere een vulling heeft die is samengesteld op basis van zes jaar oude Merlot wijnazijn . Vanaf eind januari  verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten. Meer info op de website.