Chinese waaghals overleden na val van wolkenkrabber
Foto: Weibo

Een bekende Chinese klimmer is overleden nadat hij bij een van zijn stunts naar beneden is gevallen.

De 26-jarige Wu Yongning had duizenden volgers op sociale media voor zijn video’s waarin hij zonder veiligheidsuitrusting op hoge gebouwen klimt. Het zogenaamde ‘rooftopping’ wordt wereldwijd alsmaar populairder.

De laatste stunt van Yongning is fataal afgelopen. Hij was pull-ups aan het doen aan de rand van het Huayuan International Centre in Changsha, de belangrijkste stad van de Chinese provincie Huan, toen hij zijn grip verloor en meer dan vijftien meter naar beneden viel en op een terras terechtkwam.

Daar vond een ruitenwasser zijn levenloze lichaam. De val van Wu werd vastgelegd door een camera die hij zelf aan de overkant van het gebouw geplaatst had.

De vriendin van Yongning bevestigde aan Beijing News dat Yongning overleden is.

De jongeman overleed al op 8 november, maar het nieuws werd nu pas bevestigd nadat vele volgers zich zorgen maakten omdat er maar geen nieuwe video’s kwamen.

Als voormalig figurant in films en series kwam Wu erachter dat hij veel meer geld kon verdienen door zich in gevaarlijke situaties te begeven en de beelden daarvan op sociale media te posten.

Chinese waaghals overleden na val van wolkenkrabber
Foto: Weibo