Op Facebook is een emotionele video van een huilende Amerikaanse jongen viraal gegaan. In de video vertelt Keaton Jones openlijk dat hij gepest wordt op school. De beelden werden sinds vrijdag al 22 miljoen keer bekeken op Facebook. De grootste sterren uit de sport- en filmwereld staken de jongen intussen al een hart onder de riem.

In de video vertelt Keaton Jones openlijk dat hij gepest wordt op school. Hij spreekt ook meteen zijn steun uit aan alle andere kinderen die gepest worden. Terwijl hij hevig huilt, legt hij uit dat hij ’s middags vaak te veel schrik heeft om in de schoolrefter te eten.

'Waarom pesten ze?', vraagt Keaton zich huilend af. 'Wat is daar het nut van? Wat vinden ze er leuk aan om zo gemeen te zijn tegen onschuldige mensen. Dat is niet oké.'

'Praat met jullie kinderen'

Het was de moeder van Keaton, Kimberly Jones, die de video op Facebook postte. Op vraag van haar zoontje.

'Keaton vroeg me om dit te posten nadat ik hem opnieuw moest komen oppikken op school omdat hij niet durfde te blijven voor het middageten', schreef ze. 'Mijn kinderen zijn allesbehalve perfect en thuis kan hij zich al eens gedragen als een echte kwajongen. Maar normaal doet hij het goed op school. Praat met jullie kinderen… We kennen allemaal dat gevoel ergens bij te willen horen, maar slechts enkelen weten hoe het voelt nergens bij te horen.'

Steun van sterren

De emotionele beelden hebben intussen al veel mensen diep geraakt. Ook een heleboel topsporters hebben al gereageerd, waaronder enkele kampioenen van het UFC (Ultimate Fighting Championship).

Daarnaast lieten ook celebrities uit de filmwereld al van zich horen. Acteur Chris Evans nodigde Keaton al uit voor de première van The Avengers in Los Angeles, terwijl Millie Bobby Brown uit de Netflix-Serie ‘Stranger Things’ en Suits-ster Patrick J. Adams hem moed inspraken.

Zanger Snoop Dogg postte het filmpje zelfs op zijn Instagram en vroeg de jongen om hem persoonlijk te contacteren.

 

Say lil Man U gotta friend in me for life hit me on dm so we can chop it up love is the only way to beat hate

Een bericht gedeeld door snoopdogg (@snoopdogg) op