Vrouwen eisen onderzoek naar ongewenste intimiteiten Trump
Foto: AFP

Drie vrouwen die de Amerikaanse president Donald Trump hebben beschuldigd van ongewenste intimiteiten, hebben maandag opgeroepen om een parlementair onderzoek tegen hem op te starten. Ze deden dat tijdens een gemeenschappelijke persconferentie en in een televisie-interview.

De beschuldigingen van de vrouwen tegen de president kwamen een jaar geleden voor het eerst boven water, toen Trump de Republikeinse presidentskandidaat was. De oproep van maandag komt er naar aanleiding van de nationale dialoog die in de VS aan de gang is na beschuldigingen van seksueel misbruik en ongewenste intimiteiten tegen talrijke politici, Hollywoodsterren en televisiepersoonlijkheden.

‘Als ze bereid zijn om een onderzoek te starten naar senator Al Franken, denk ik dat het maar normaal is om hetzelfde te doen voor Trump’, aldus Rachel Crooks. Zij beschuldigt Trump ervan haar in 2015 tegen haar zin gekust te hebben toen ze werkte in Trump Tower in News York. De drie vrouwen, onder wie ook Samantha Holvey die beschreef hoe Trump omging met de Miss USA-kandidates, riepen Trump ook op om op te stappen.

In totaal kwamen 16 vrouwen naar buiten met beschuldigingen van ongewenste intimiteiten. Trump en het Witte Huis hebben die beschuldigingen steeds ontkend.

De Democratische senator Al Franken kondigde vorige week zijn ontslag aan na beschuldigingen van seksueel wangedrag. Hij liet toen weten het ironisch te vinden dat hij zijn ontslag aanbood terwijl Trump heeft opgeschept over het betasten van vrouwen en kandidaat-senator van Alabama Roy Moore ondersteunt, die minderjarige meisjes zou hebben lastiggevallen.

Vrouwen eisen onderzoek naar ongewenste intimiteiten Trump
Rachel Crooks, Jessica Leeds en Samantha Holvey Foto: AP

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig