Sergio Herman sleept nieuwe Michelinster in de wacht
Foto: Instagram
Na twee Michelinsterren voor The Jane en eentje voor Pure C heeft Sergio Herman nu ook een ster te pakken voor zijn nieuwste restaurant AIRrepublic in Cadzand.

'Sergio Herman zet opnieuw een uitmuntend concept neer bij AIRrepublic', klinkt het in de nieuwste Nederlandse Michelingids. De Zeeuwse chef haalt in nog geen jaar tijd een eerste ster binnen voor zijn zaak in de jachthaven van Cadzand.

Alles wat Herman aanraakt, blijft dus in goud veranderen. Want na zijn drie sterren voor Oud Sluis, twee voor The Jane en eentje voor Pure C haalt hij er weer eentje binnen voor het restaurant dat hij opdroeg aan de gerechten van zijn vader. 'Alex Buiten en Nicolas Misera geven met originaliteit invulling aan de gerechten van Hermans vader. Het prachtige zicht op de jachthaven krijgt men er als toegift bij', klinkt het in de gids.

Ondertussen telt Nederland daarmee 108 sterrenrestaurants, waaronder drie met drie sterren, 16 met twee en 89 met eentje. Opvallend is dit keer dat er met Inter Scaldes een nieuwe driesterrenzaak is bijgekomen.