Bij de explosie van maandag aan het busstation Port Authority in Manhattan, zijn vier gewonden gevallen. Volgens de burgemeester van New York gaat het om een terroristische aanslag.

Volgens Bill de Blasio, de burgemeester van New York, ging het om een mislukte terroristische aanslag. Hij bedankte tijdens een persconferentie uitvoerig de hulpdiensten.  'Gelukkig is het ultieme doel van de dader mislukt, en waren de hulpdiensten snel aanwezig', aldus de burgemeester.

Politiechef James O'Neill bevestigt dat een 27-jarige man om 07.20 uur (plaatselijke tijd) een geïmproviseerd explosief liet afgaan in de metrogang aan het busstation. Het ging om een explosief dat leek op een pijpbom, dat hij aan zijn lichaam had bevestigd.

De man werd opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep verwondingen op aan zijn handen en buik. Drie mensen in de buurt van de dader liepen lichte verwondingen op. Ze meldden zichzelf met oorsuizingen en hoofdpijn in het ziekenhuis, klinkt het.

Burgemeester de Blasio laat nog weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er nog incidenten of terroristische activiteiten aan de gang zijn. De komende dagen zal de politieaanwezigheid in de stad verhoogd worden.
 

 

De NYPD en FBI onderzoeken of de persoon die werd opgepakt alleen opereerde en of er slechts één explosief is, dan wel of hij deel uitmaakt van een breder complot, aldus NBC News op zijn website.

De verdachte zou afkomstig zijn uit Bangladesh en al zeven jaar in de VS verblijven, zeggen de Amerikaanse media.
Volgens verschillende media had de verdachten explosieven op zijn lichaam gebonden, maar dat nieuws is nog niet bevestigd.

Port Authority is het grootste busstation van de Verenigde Staten. Elk jaar nemen zowat 65 miljoen mensen er de bus.

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig