Regering bevriest opnieuw tegoeden van zestien terreurverdachten
Foto: Photo News

De regering heeft opnieuw zestien namen toegevoegd aan de lijst van personen van wie goederen worden bevroren wegens mogelijke banden met terrorisme. Het koninklijk besluit daarover is in het Staatsblad verschenen.

De mogelijkheid om de tegoeden en middelen te bevriezen van personen en entiteiten die terroristische misdrijven plegen, plannen of eraan meewerken, was een van de twaalf maatregelen die de regering naar voren had geschoven na de antiterreuractie van januari 2015 in Verviers.

Het voorstel om de zestien namen toe te voegen, kwam van de Nationale Veiligheidsraad, die zich daarvoor baseert op gegevens van het Ocad, het orgaan dat de dreigingsanalyse coördineert.

Naar aanleiding van zijn werkbezoek aan New York kondigde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vorige week nog aan dat er van 255 personen in ons land tegoeden bevroren zijn: 253 foreign terrorist fighters afkomstig uit België en 2 homegrown terrorist fighters.

Sinds het aanpassen van het beroepsgeheim begin 2016 kan de Cel voor Financiële Informatieverwerking informatie delen over vreemde transacties met de inlichtingendiensten. Dat gebeurde tot nu bijna driehonderd keer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig