‘Het zijn er meer dan zeven’
Wil Todd Kohlhepp gewoon aandacht of maakte hij echt bijna honderd slachtoffers? Foto: afp

Todd Kohlhepp is veroordeeld wegens zeven moorden. Zeven keer levenslang kreeg hij daarvoor. Nu laat hij vanuit zijn cel weten dat hij meer dan zeven slachtoffers op zijn geweten heeft. Veel meer.

Het waren huiveringwekkende beelden, toen Kala Brown vorig jaar bevrijd werd. De dertigjarige vrouw zat geboeid in een container op een veld in South Carolina. Twee maanden was ze daar opgesloten, zonder ramen, verluchting of zonder licht. Ze werd herhaaldelijk verkracht en mishandeld. Ze had wel twee keer per dag eten gekregen, maar voor de rest was ze ‘vastgeketend als een hond’, zou de sheriff verklaren. Brown had ook gezien hoe haar vriend, Charlie Calver, die in augustus samen met haar ontvoerd was, vermoord werd.

 

Het onderzoek leidde al gauw naar Todd Kohlhepp, de eigenaar van het terrein waar de container stond. De wapenliefhebber en zedendelinquent, die in de jaren 80 al eens veroordeeld was wegens de kidnapping en verkrachting van een 14-jarig meisje, bekende dat hij in 2013 in een motorwinkel op klaarlichte dag vier mensen had neergeschoten.

Op het terrein rond de container vonden speurders nog eens drie lichamen, waaronder dat van Calver. De andere lichamen waren van een echtpaar dat eind 2015 verdwenen was. Zij konden alleen geïdentificeerd worden door hun tattoos.

‘Het zijn er meer dan zeven’
Kala Brown en Charlie Calver. Foto: rr

In mei van dit jaar pleitte Kohlhepp, 46 ondertussen, schuldig aan zeven moorden, aan kidnapping en verkrachting. Door zijn schuld toe te geven, ontsnapte hij aan de doodstraf en kreeg hij slechts zeven keer levenslang.

Niet optellen, maar vermenigvuldigen

Maar in een acht bladzijden tellende brief aan een plaatselijke krant heeft Kohlhepp nu laten weten dat hij meer op zijn kerfstok heeft. Een paar woorden springen meteen in het oog: ‘Yes, there is more than seven.’

Het zijn er dus meer dan zeven. Veel meer, zelfs, want Kohlhepp voegt eraan toe dat we niet moeten ‘optellen’, maar ‘vermenigvuldigen’. Een reeks die zich bovendien niet zou beperken tot de staat South Carolina of de VS. ‘Met dank aan mijn vergunning van privépiloot’, legt hij uit.

Maar meer over die misdaden wil hij – voorlopig – niet kwijt. ‘Op dit moment zie ik geen redenen om precieze cijfers of plaatsen te geven.’

Een getal met 3 cijfers

Of Kohlhepp de waarheid spreekt, of alleen wat extra publiciteit zoekt om zijn ego te strelen, is nog onduidelijk. Kala Brown, die levend uit zijn klauwen werd gered, getuigde indertijd dat hij tegen haar gepocht had dat hij een lange lijst slachtoffers gemaakt had – ‘bijna een getal van 3 cijfers’. Na zijn aanhouding zou hij dan weer gezegd hebben dat het bij zeven doden gebleven was.

Sinds de arrestatie van Kohlhepp heeft de politie wel al enkele cold cases opnieuw bestudeerd om te zien of hij er mogelijk iets mee te maken zou hebben. De FBI is voorlopig erg karig met commentaar. Daar valt alleen te horen dat er een onderzoek aan de gang is.

(Bronnen: AP News, ABC News, Huffington Post)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig