Swings en Peeters hebben Olympische tickets beet na wereldbeker in Salt Lake City, Vosté op reservelijst
Foto: Photo News

Bart Swings zal tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zeker uitkomen op de 1.500 meter, de 5.000 meter en de massastart. Op de tien kilometer is Swings eerste reserve. Dat blijkt uit een statistische uitwerking van de resultaten van de eerste vier wereldbekerwedstrijden van het seizoen.

Als er geen afzeggingen komen, dan zal de Belgische afvaardiging in het langebaanschaatsen bestaan uit twee deelnemers. Jelena Peeters plaatste zich alleen op de 1.500 meter. Voor de 3.000 en de 5.000 meter staat Peeters op de reservelijst. Swings en Peeters doen in Zuid-Korea voor de tweede keer mee, in Sotsji (2014) maakten beiden hun olympisch debuut.

Mochten de Russen niet deelnemen of andere landen afzeggen, dan heeft Mathias Vosté een kans te starten op de 500 en de 1000 meter. Voor beide afstanden staat hij op de reservelijst. De weg ligt open voor Vosté als de speciale commissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besluit dat de Russische sprinter Pavel Kulizhnikov, die in het verleden wegens doping werd geschorst, niet mag meedoen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig