Max Verstappen Foto: Red Bull Racing
Veel F1-kenners zien in Max Verstappen een toekomstige wereldkampioen, Adrian Newey plaatst daar een kanttekening bij dat de Nederlander nog jong is en geen foutloos seizoen achter de rug heeft.

Max Verstappen heeft, zeker in de tweede seizoenshelft, bewezen dat zijn overwinning tijdens de GP van Spanje in 2016 geen toevalstreffer was door in het afgelopen seizoen twee GP’s op zijn naam te schrijven. 

In een interview met ‘Sky’ benadrukt de Red Bull-ontwerper Adrian Newey echter dat het Nederlandse wonderkind geen foutloos seizoen achter de rug heeft. De Brit voegt er nog aan toe dat dat, zeker gezien zijn leeftijd, geen afbreuk aan zijn prestaties. 

“We hebben dit jaar gezien dat Max nog altijd een paar foutjes maakt,” aldus Newey. “Als hij die scherpe kantjes er nog wat kan afvijlen zal hij ongelofelijk sterk zijn.”

Wanneer men hem de vraag stelt wie van de huidige Red Bull-rijders eerst wereldkampioen zal worden fietst Newey daar handig om heen.

“Zowel Daniel als Max zijn op hun eigen manier speciaal,” aldus Newey. “Daniel heeft een ongelofelijk zuivere rijstijl en hij maakt zelden fouten tijdens de races. Hij heeft de gave om te weten wanneer hij zijn tempo moet verhogen tijdens een race. Max daarentegen is nog een jonge wildebras. Het is bijna niet te vatten hoe snel hij is en je vergeet bijna meteen hoe jong hij nog maar is. We gaan er vanuit dat Max zich nog verder moet ontwikkelen.”

Newey wil ook nog kwijt dat Verstappen en Ricciardo ook zeer sterk als duo zijn en dat heeft voor hem ook voordelen.

“Ze zoeken allebei hetzelfde in een wagen. We hebben dus ook geen conflicten over het ontwerp ervan,” besluit de gerenommeerde ontwerper van F1-bolides.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: