Meer dan 60.000 kijkers voor islamitische eredienst op VRT

De VRT zond zondag voor de eerste keer tussen 10 en 11 uur een islamitische eredienst uit. De uitzending haalde gemiddeld 60.388 kijkers, goed voor een gemiddeld marktaandeel van 12,2 procent. 'Dat ligt helemaal in de lijn met het vaste publiek dat er voor dergelijke uitzendingen is', aldus VRT-woordvoerder Hans Van Goethem maandag.

De openbare omroep maakte onlangs bekend dat hij voortaan ook twee islamitische erediensten per jaar zal uitzenden. Die komen naast de bestaande rooms-katholieke missen en de erediensten van de andere erkende religies in ons land.

De uitzending van zondag werd op 6 december opgenomen in de Hasaan Ebno Tabit Moskee in Genk, naar aanleiding van de verjaardag van de geboortedag van de profeet Mohammed.

Voorlopig komt het gemiddelde aantal kijkers voor alle erediensten dit jaar uit op 62.675. 'De laatste jaren ligt dat cijfer altijd tussen 60.000 en 65.000 kijkers', zegt Hans Van Goethem. 'Voor de rooms-katholieke missen ligt dat met 71.000 kijkers iets hoger.'

Volgens de VRT-woordvoerder liggen de kijkcijfers voor de eerste islamitische eredienst 'helemaal in de lijn met het vaste publiek dat er voor dergelijke uitzendingen is.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig