Australische wielerploeg Orica-Scott verandert (opnieuw) van naam: Mitchelton-Scott

Orica-Scott bestaat niet meer, leve Mitchelton-Scott: de Australische wielerploeg zal in 2018 (alweer) met een nieuwe naam en nieuwe outfit aan de start verschijnen.

Sinds het ontstaan in 2012 verandert de Australische ploeg nu al voor de vijfde keer van naam: van GreenEdge Cycling (2012), Orica–GreenEdge (2013-2015), Orica–BikeExchange (2016), Orica–Scott (2017) nu dus Mitchelton-Scott (2018-...).

De nieuwe identiteit gaat gepaard met een nieuwe zwarte-gele trui. Mitchelton is een Australisch wijnmerk dat internationaal wil doorbreken. De Australische multinational Orica verdwijnt na bijna zes jaar als trouwe sponsor van het shirt.

“Orica heeft voor altijd een plek in het DNA van dit team, we zijn bijzonder dankbaar voor alle steun in de afgelopen jaren”, zei teambaas Gerry Ryan. Orica verbond zich in 2012 als hoofdsponsor aan de ploeg die was opgericht om wielrennen in Australië te promoten.

Komend seizoen gaan de mannen en vrouwen van de ploeg rijden in geel-zwarte shirts met Mitchelton-Scott op de borst. Blikvangers van de formatie zijn Esteban Chaves, Caleb Ewan en de tweelingbroers Adam en Simon Yates.

LEES OOK: Kent u de nieuwe wielertruitjes voor 2018 al? Een overzicht