Gent blijft winnen: ook KV Kortrijk moet duimen leggen
Foto: Photo News

AA Gent heeft tegen KV Kortrijk opnieuw gewonnen, maar het had anders kunnen lopen. Met de drie punten zitten de Buffalo’s wel weer wat steviger in Play-off 1.

Bij AA Gent greep Yves Vanderhaeghe terug naar zijn vaste formule waarbij hij de geschorste Esiti verving door Verstraete. Voorin gaf hij dan weer de voorkeur aan Yaremchuk. Glen De Boeck wijzigde niets aan het elftal dat vorige week voor eigen publiek won van Waasland-Beveren. En al na zeven minuten bevestigden de bezoekers hun uitstekende vorm, Ouali dook goed in de ruimte op de linkerflank en zijn voorzet werd door Chevalier eenvoudig binnengetikt.

Lang konden de Kerels niet genieten van hun voorsprong want enkele minuten later zorgde Yaremchuk - de spits met een "uitcomplex" - op aangeven van Gigot met een heerlijke treffer al meteen voor de gelijkmaker.  Gent drukte nu het gaspedaal in en toen Yaremchuk met één subtiele tik de Veekaa-defensie aan stukken reet, bedankte Kubo met zijn zesde treffer van het seizoen.

De Japanner kreeg het plots op zijn heupen en vernederde zowaar de zwoegende Van der Bruggen door hem met een hakje op de achterlijn door de benen te spelen; het technisch surplus van de Buffalo's gekristalliseerd in één flits. Kortrijk kwam steeds moeilijker aan voetballen toe en op het middenveld was het duo Dejaegere - Verstraete oppermachtig waardoor de thuisploeg de bal steeds meer monopoliseerde.

Na de pauze besloot Gent de teugels te vieren maar echt gevaarlijk werd Kortrijk niet meteen. Perbet kreeg op het uur wel een prima kopkans maar de Franse sluipschutter liet na om te scoren tegen het team dat hem vorige zomer met een onvoldoende doorstuurde. Voorts liet hij zich voornamelijk opmerken met irritante overtredingen, het betere schoffelwerk als het ware.

Ondertussen zakte het niveau van de partij even snel als het kwik, de toeschouwers werden allerminst verwend in de tweede helft. Gent kon zich best verzoenen met een zuinige overwinning, terwijl de Kerels van Glen De Boeck zich al te vaak bezondigden aan onnodig balverlies. Bij de schaarse Gentse aanvallen toonde hun defensie bovendien nog steeds al te veel systeemfouten, waardoor het voor de neutrale kijker al snel aftellen was naar het laatste fluitsignaal van ref Wim Smet.

Vanderhaeghe bracht publiekslieveling Saief nog tussen de lijnen maar de Israëli bracht evenmin soelaas. Het Gentse publiek veerde wel nog even overeind om Perbet bij zijn vervanging te trakteren op een beleefd applausje. In de slotfase was er een attente Kalinic nodig om Chevalier van zijn tweede treffer te houden maar de vijfde opeenvolgende Gentse competitiezege kwam niet meer in gevaar en zo klimmen de Buffalo's naar een gedeelde vierde plaats.