Kunstschaatsster Loena Hendrickx tweede bij rentree in Boedapest
Foto: BELGAIMAGE

Kunstschaatsster Loena Hendrickx is vrijdag op een internationale wedstrijd in Boedapest als tweede geëindigd. Het was voor de 18-jarige Hendrickx de eerste wedstrijd van het olympische seizoen.

Als gevolg van een knieblessure was de jongste Belgische deelneemster aan de Olympische Winterspelen sinds augustus niet meer in competitie uitgekomen. In de Hongaarse hoofstad moest Hendrickx alleen buigen voor thuisrijdster Ivett Toth. De jury kende Hendrickx veelal hogere cijfers toe, maar ze kwam wel vrijdag tijdens de vrije oefening twee keer ten val. Toth verzamelde met haar kür 107,24 punten, Hendrickx 106,42. Na het korte programma, dat donderdag was afgewerkt, bezette Hendrickx achter Toth en de Finse Emma Peltonen de derde plaats. Peltonen viel evenwel in de vrije kür terug. De tweede Belgische, Charlotte van der Sarren, eindigde als tiende.

Jorik Hendrickx, de oudere broer van Loena, plaatste zich drie maanden geleden voor de Spelen in Zuid-Korea. Loena had zich via de vijftiende plaats tijdens de wereldttielstrijd in maart al van een olympisch startbewijs verzekerd.