25 gewonden na Israëlische actie in Gazastrook
Palestijnen dragen een gewonde man weg in de Gazastrook Foto: AFP

Bij Israëlische raids in de Gazastrook zijn vrijdag minstens 25 gewonden gevallen. Daarbij zijn ook zes kinderen. Dat meldt de Israëlische krant Jerusalem Post op gezag van het Palestijnse gezondheidsministerie. De raids kwamen er na eerdere aanvallen met raketten vanuit Gaza.

Palestijnse veiligheidsbronnen en ooggetuigen zeiden dat Israëlische gevechtstoestellen met twee raketten een militaire post van de radicale islamistische Palestijnse beweging Hamas in het noorden van de Gazastrook hebben aangevallen.

Het Israëlische leger zegt een militair trainingskamp en een wapenopslagplaats te hebben aangevallen. Eerder op de dag bestookte de Israëlische artillerie met twee granaten een militaire site van Hamas ten oosten van Beit Hanoen in het noorden van Gaza.

De Israëlische aanvallen waren een antwoord op het afvuren van zes zelfgemaakte raketten vanuit Gaza op het zuiden van Israël. Volgens de Palestijnse bronnen raakte daarbij aan geen van beide zijden iemand gewond.

De onrust in Palestina is de voorbije dagen weer opgelaaid nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem heeft erkend als hoofdstad van Israël. Daarmee lijkt het vredesproces nu volledig dood. Vrijdag kwam het op verschillende plekken in de Gazastrook tot harde confrontaties.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig