‘Spoorloper’ Karen Damen op de vingers getikt
Foto: Geert Van de Velde

Sommigen zijn op z’n zachtst gezegd niet opgezet met de hoesfoto van de nieuwe single van Karen Damen. Daarop is te zien hoe het voormalige K3-lid op een verlaten treinspoor loopt.

Op de hoes van haar nieuwe single is te zien hoe Karen over een treinspoor loopt, de singel heet dan ook ‘Een Ander Spoor’. Op sociale media kreeg ze echter de wind van voren. ‘U geeft ongewild een verkeerd signaal met deze foto! #rolmodel #spoorlopen’, tweette David De Scheemaecker, een veiligheidschef bij Securail.

‘Spoorloper’ Karen Damen op de vingers getikt
Foto: Karen Damen

‘Karen, neem die foto weg. Spoorlopen is verboden en zeer dom’, schreef een treinbestuurder. Ook de ludieke facebookaccount van de ‘stationschef NMBS’ tikte haar op de vingers: ‘Hoor ik daar het nieuwe nummer van Karen Damen of het geluid van een naderende trein die ondanks een noodrem niet tijdig kan stoppen en me dood rijdt?’

Kort daarna reageerde Damen op Instagram. ‘Even voor alle duidelijkheid: Deze foto is genomen op een verlaten spoor dat niet meer in gebruik is. Spoorlopen is levensgevaarlijk en wettelijk verboden. Alsjeblief, wees verstandig’, klinkt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig