Slachtoffer campingmoord was zwaar toegetakeld
Foto: dji

Er raken steeds meer details bekend over de campingmoord in Middelkerke van woensdag. Daar werd een man vermoord en in de koffer van een wagen gestopt. De sporen van verminking zijn nog erger dan eerst bekendgemaakt.

Het parket van Brugge gaf meer details vrij over het slachtoffer. Het gaat om een man uit Oostende. Hij had een stacaravan op de camping Marva Parken in Middelkerke. Op videobeelden die de campinguitbater aan de gerecht gaf, is te zien hoe woensdagnacht een wagen met daarin drie personen van het campingterrein afrijdt.

Slachtoffer campingmoord was zwaar toegetakeld
De caravan van het slachtoffer werd verzegeld. Foto: dji

Twee kilometer verder houdt de politie van Middelkerke de wagen tegen. De politie is aan de Slijpebrug net een alcoholcontrole aan het houden. Ze vindt dat de witte wagen verdacht traag rijdt.

In de wagen zaten een vrouw en twee mannen, die allen hun vingertoppen hadden afgekleefd met plakband. De politie vraagt de wagen open te maken. Ook de koffer.

In de koffer ligt het lijk van een man. Zijn gezicht is zwaar toegetakeld. Volgens een recent bericht van het parket van Brugge heeft de autopsie ‘uitgewezen dat het slachtoffer op een gewelddadige manier om het leven is gekomen.’

Er was ook geprobeerd om de geslachtsdelen van de man in brand te steken. Ook op andere plaatsen op zijn lichaam is brandversneller gevonden.

Pas gisteravond laat slaagde het gerecht erin het slachtoffer te identificeren. De man is gescheiden, en vader van een dochtertje van zes jaar.

Voorgeleid

In het onderzoek zijn in totaal negen mensen gearresteerd. Vijf daarvan (een vrouw en vier mannen) zullen in de loop van de namiddag en avond worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De vrouw en twee mannen zaten in de wagen waarin het lijk is vervoerd. Twee andere voorgeleide mannen woonden op de camping in Middelkerke. Alle betrokkenen zouden elkaar kennen.

Over het motief voor de feiten is nog weinig duidelijkheid.