Eet eens een avocado… zonder pit
Avocado's zonder pit Foto: Instagram Marks & Spencer
Heuglijk nieuws voor fans van avocado’s: de vrucht bestaat nu ook zonder pit. Je kan ze trouwens helemaal opsmullen, want de zogenaamde Cocktail Avocado’s van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer hebben een eetbare schil.

Het is het eerste warenhuis dat pitloze avocado’s aanbiedt in Groot-Brittannië. De vruchten zijn iets kleiner en smaller dan de welbekende soorten. Ze hebben geen pit en worden maar vijf tot acht centimeter lang, waardoor ze eigenlijk meer op augurken lijken dan op avocado’s. Veel honger? Dan kan je deze cocktailavocado’s integraal naar binnen werken. Zowel het vruchtvlees als de schil is eetbaar, dus je handen plakken niet. Het nadeel? Je moet wel even het Kanaal oversteken.

Avocado’s zonder pit zijn niet helemaal nieuw. Maar ze worden gekweekt in Spanje en zijn enkel beschikbaar in december. De kleine oogst is normaal voorbehouden voor de Parijse voedselmarkt, waar ze opgekocht worden door chefs. Dit jaar kon Marks & Spencer een deel van de vruchten claimen voor verkoop. Per zakje betaal je twee pond, omgerekend 2,30 euro.