Nadal en Muguruza zijn “tenniswereldkampioenen” van 2017
Foto: EPA-EFE

De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft vrijdag Rafael Nadal en Garbine Muguruza uitgeroepen tot “wereldkampioenen” van 2017. Beide tennissers worden bekroond op basis van hun overwinningen dit seizoen. Nadal schreef Roland Garros en de US Open bij op zijn palmares, Muguruza won Wimbledon. Voor het eerst in negentien jaar gaan de prijzen naar twee spelers uit hetzelfde land. Toen (in 1999) werden Pete Sampras en Lindsay Davenport, beiden uit de Verenigde Staten, benoemd tot “wereldkampioenen”.

Voor Nadal is het de derde keer dat hij wordt uitgeroepen tot beste speler van het jaar. De 31-jarige Mallorcaan maakte, na een lange periode met blessures, een overtuigende rentree. Hij won voor de tiende keer Roland Garros en voor de derde keer de US Open.

Muguruza werd nog nooit uitgeroepen tot wereldkampioene. De 24-jarige geboren Venezolaanse dankt de uitverkiezing aan haar zege op Wimbledon en aan het feit dat ze voor het eerst in haar carrière de hoogste positie op de wereldranglijst bereikte. Inmiddels staat ze weer op de tweede plek, na de Roemeense Simona Halep.

Nadal en Muguruza zijn “tenniswereldkampioenen” van 2017
Foto: EPA-EFE