Elite domineert tv-avond
Het enorme succes van 'Intouchables' wijst op een behoefte aan verhalen over hartverwarmende vriendschap. rr
De tv-kijker kan zich vanavond kijken naar uiteenlopend kanten van de klassieke elite: van de Britse Queen tot de katholieke kerk en een verlamde aristocraat.
 1. THE CROWN
  (Netflix)

  Het tweede seizoen van deze biografische reeks over Queen Elizabeth II neemt ons mee naar het begin van de revolutionaire jaren 60. Van de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte tot de teloorgang van de derde minister-president, Harold Macmillan, na een destructief schandaal.
   
 2. SPOTLIGHT
  (Canvas 21.15-23.20 uur)

  In 2001 lichtte The Boston Globe het deksel van een pedofilieschandaal in de Kerk. Het leverde het journalistenteam een Pulitzer op, de film twee Oscars. Zonder sensatiezucht of melodrama geeft deze film alle aandacht aan de noeste arbeid van de journalisten.
   
 3. INTOUCHABLES
  (VTM 23.00-1.10 uur)

  Philippe, een grotendeels verlamde aristocraat van middelbare leeftijd, is op zoek naar een nieuwe verzorger. Meerdere sollicitanten zijn al de revue gepasseerd tot Driss binnenstormt, een arme zwarte delinquent uit de Parijse banlieue. Het verhaal kende in Frankrijk een enorm succes en lokte ook bij ons meer dn een half miljoen mensen naar de bioscoop.
   
 4. GOODFELLAS
  (Vier, 23.30 - 2.05)

  En dan is er nog de maffia: Scorscese leverde met deze film een van zijn meesterwerken af. Het verhaal draait rond Henry Hill, die al van kleinsaf aan bij de maffia zijn intrede maakt. Maar het is Robert De Niro die als James Conway een van zijn meest iconische prestaties neerzet.