Antwerpse politie zoekt man die blikje tegen hoofd agent gooide
Foto: Photo News

De Antwerpse politie heeft vrijdag een opsporingsbericht verspreid voor een jongeman die afgelopen zomer tijdens schermutselingen in Borgerhout een vol drankblikje tegen het hoofd van een inspecteur gooide, terwijl die door iemand anders in bedwang gehouden werd.

De feiten speelden zich zondagnamiddag 25 juni iets na 15 uur af op een pleintje ter hoogte van de Jan De Laetstraat in Borgerhout. Tijdens een interventie van de politie werd een van de inspecteurs door een verdachte in bedwang gehouden terwijl een andere een vol drankblikje tegen zijn hoofd gooide.

De dader vluchtte na de feiten meteen weg, de agent raakte gewond tijdens de schermutseling.

De Antwerpse politie heeft nu een opsporingsbericht verstuurd voor de jongeman die het blikje gooide. Samen met volgende persoonsbeschrijving. ‘De man is ongeveer 1,85 meter groot en vermoedelijk tussen de 25 en de 28 jaar. Hij heeft een sportieve lichaamsbouw en een getaande huidskleur, mogelijk is hij van Noord-Afrikaanse origine. Hij heeft halflang, steil zwart haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Bovenaan is het langer met een zijscheiding. Hij heeft een kort getrimde zwarte baard.’

In totaal raakten twee agenten gewond bij de schermutseling. Een 20-jarige en een 34-jarige verdachte werden al aangehouden. De 20-jarige verdachte werd later veroordeeld tot één jaar cel.

Zoveelste incident

Het gaat maar om een van de vele incidenten tussen de politie en een bepaalde groep jongeren. Eind juni was er ook al een zwaar incident op de Antwerpse Sinksenfoor. Agenten wilden tussenbeide komen toen twee jongens werden geviseerd, maar daarop keerde een groep jongeren zich tegen de agenten.

Begin september werden leden van het fietsteam van de politie geslagen en geduwd. De agenten waren naar de Turnhoutsebaan afgezakt na meldingen van roekeloos rijgedrag van een 21-jarige vrouw. De arrestatie van de dame verliep echter niet geheel vlekkeloos. Meerdere personen benaderden de agenten en deelden klappen uit. Daarna werden de agenten bekogeld door projectielen, die afkomstig waren van een grote groep omstanders.