Treinhinder verwacht tijdens betoging 19 december
Hoewel het niet de bedoeling is om het treinverkeer stil te leggen op 19 december, kan er wel hinder zijn op het spoor tijdens de vakbondsbetoging. Foto: Fred Debrock

De socialistische spoorvakbond heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 19 december zodat zijn leden kunnen meestappen in de betoging tegen de pensioenhervorming.

De christelijke en socialistische vakbonden organiseren op 19 december een nationale betoging tegen ‘het pensioengeknoei van de regering’. Die kan ook voor hinder zorgen op het spoor, want de socialistische spoorvakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging voor die dag ingediend. Zo kunnen zijn leden ook meestappen in de betoging.

‘Het is niet de bedoeling om het treinverkeer stil te leggen’, zegt topman Ludo Sempels. ‘Maar wij roepen onze leden op om mee te betogen tegen de pensioenhervorming van de regering.’ Daardoor kan er ‘links en rechts wat hinder zijn’, zegt Sempels, ‘want het is wel de bedoeling om zo veel mogelijk leden te mobiliseren’.

Dat zegt ook Philippe Dubois van de franstalige vakbondsvleugel aan persbureau Belga. ‘We rekenen erop om iedereen te mobiliseren zodat er 19 december zo veel mogelijk mensen in de straten van Brussel zijn. Want de overheid valt ook de pensioenen van het spoorpersoneel aan.’