Twintig jaar cel voor moord op motorhandelaar

In Oost-Vlaanderen hebben drie mannen elk twintig jaar cel gekregen voor de moord op een motorhandelaar in Zottegem. Een vierde man werd vrijgesproken.

De 44-jarige motorhandelaar Geert De Lie werd op 28 oktober 2011 voor de ogen van zijn echtgenote Petra Verheecke doodgeschoten in zijn gloednieuwe zaak in Zottegem bij een uit de hand gelopen overval.

De vrouw was kroongetuige op het proces tegen de vier Nederlandse verdachten van de roofmoord.

Ze vertelde eerder hoe de Antilliaanse Nederlanders Helbert E. (40) en Jairo B. (30) die dag Moto’s Geert binnenwandelden om bougies te kopen. Volgens de daders was het nooit de bedoeling om De Lie te doden. Helbert E. beweert dat hij zich aangevallen voelde door De Lie en daarom ‘per ongeluk’ schoot. Er vielen uiteindelijk acht schoten. Ze werkten in opdracht van Howard T..

Het openbaar ministerie had twintig jaar cel gevorderd voor het trio en tien jaar cel voor de vierde verdachte. Volgens de aanklager werd het slachtoffer ‘in een ware executiestijl afgemaakt.

De vierde man, die verdacht werd van het uitschakelen van de bewakingscamera’s aan de motorzaak op de dag van de overval, werd vrijgesproken.

De vrouw van het slachtoffer is tevreden met de uitspraak.