Serena Williams bevestigt rentree in Melbourne na bevalling, maar wordt nu al emotioneel
Foto: rr

De Amerikaanse tennisster Serena Williams maakt haar rentree op de Australian Open (15-28 januari), zo hebben de organisatoren vrijdag bevestigd. Al worstelt ze nu al met haar moedergevoelens: “Is het raar dat ik nu al emotioneel word?”

De jongste van de Williams-zussen beviel op 1 september van haar dochtertje Alexis Olympia. De 36-jarige Williams, titelverdedigster in Melbourne, kwam niet meer in actie sinds ze in januari van dit jaar op de Australian Open een 23e grandslamzege op haar palmares bracht. Intussen is ze ook getrouwd.

Op Twitter toonde ze zich ondertussen ook al van haar emotionele kant: “Collega-moeders: hoe lang hebben jullie borstvoeding gegeven? Is het raar dat ik emotioneel word als ik er zelfs aan denk wanneer het tijd is om te stoppen?”

Met een 24e grandslamzege zou Williams het record van de Australische Margaret Court evenaren. Ze zou niet de eerste zijn die na een zwangerschapsverlof nog een grandslamtoernooi wint. Court won haar laatste drie Grand Slams in 1973, een jaar nadat ze van haar eerste zoon was bevallen. Kim Clijsters won nog twee keer het US open en één keer de Australian Open na de geboorte van haar dochter Jada.